Aceasta este investiția inteligentă de care ai nevoie dacă stai la casă și care îți va ușura viața!

Viața la casă vine cu lucruri bune, dar și mai puțin bune. Spre exemplu, facturile de la utilități sunt considerabil mai mari atunci când locuiești la casă alături de familie, datorită faptului că și consumul este mult mai mare. Cum poți limita acest consum, astfel încât să plătești mult mai puțin la factura lunară? Ei bine, pentru a face asta, este nevoie de o investiție inteligentă, care să îți ușureze viața pe termen lung.

Panourile solare – investiția cu efect neașteptat de benefic

Poate nu credeai sau poate ai auzit de la alte persoane, dar ți-a fost teamă să încerci și tu, însă panourile solare sunt, poate, cea mai bună investiție pe care o poți face pentru bunăstarea ta și a casei tale. De ce? Datorită faptului că acestea produc energie verde.

Dacă ești producător de energie verde nu mai plătești impozit, dar primești bani

Da, ai citit bine. Statul numește producătorii de energie regenerabilă prosumatori. Prin urmare,persoanele care decid să achiziționeze panouri solare care produc energie regenerabilă și care se încadrează într-un buget de până la 20.000 de lei vor primi subvenții de la stat. Mai mult decât atât, beneficiarii trebuie să achite din fonduri proprii doar 10% din sumă. Atâta timp cât consumul acestor panouri nu depășește 27kW, beneficiarul este scutit de la plata impozitelor, accizelor și a taxei pe valoare adăugată.

Sună bine, nu? Ești, practic, plătit de stat, tu plătești doar 10% din sumă și nu mai e nevoie să plătești taxe și impozite. Plus, ai o sursă de energie alternativă care te ajută să transformi factura la energie într-o plată cu banii de buzunar. Cam atât de mici sunt costurile.

Care sunt panourile solare în care merită să investești

Ei bine, panourile solare sunt de două tipuri: termice și fotovoltaice. Ca să le alegi pe cele mai potrivite pentru tine, trebuie să știi următoarele:

Panourile solare termice sunt montate pe acoperișul casei și funcționează cu ajutorul luminii provenite de la soare. Cu ajutorul unei pompe, fluidul solar circulă prin panouri și cedează căldură care ajunge la un boiler de stocare a apei. Astfel, când ai nevoie de apă caldă, aceasta este alimentată din boiler. Iarna, când temperatura din boiler nu este suficientă pentru a satisface nevoia de consum, intră în funcționare și generatorul clasic de căldură, dar durata lui de funcționare este limitată considerabil, deoarece o bună parte din căldura din boiler a fost deja produsă cu ajutorul panourilor. Prin urmare, datorită faptului că utilizarea generatorului clasic este minimă, costul facturilor lunare este și el redus la minim, fapt care nu face decât să îți ușureze viața.

Panourile solare fotovoltaice folosesc tehnologia semiconductorilor pentru a transforma razele solare în energie electrică regenerabilă. În funcție de tipul celulelor din care sunt compuse panourile, acestea se împart în panouri solare fotovoltaice policristaline și monocristaline. Mai apoi, mai există panouri fotovoltaice cu strat subțire sau amorfe. Cele care au cea mai bună calitate și durabilitate sunt panourile solare fotovoltaice monocristaline. Mai apoi, cu o calitate bună la un preț mai redus sunt panourile policristaline.

Ce beneficii aduce instalarea unor panouri solare

Beneficiile sunt unele pe termen lung și, dacă încă nu ești convins că merită să investești în panouri solare, atunci iată de câte avantaje ai putea beneficia odată ce ai luat decizia de a investi:

  • Investiția ta este amortizată foarte repede, iar tu nu plătești decât 10% din sumă;
  • Costurile casnice și facturile se vor micșora considerabil;
  • Energia solară, pe lângă faptul că este gratuită, este și inepuizabilă;
  • Panourile solare au o durată lungă de viață, cuprinsă între 25 și 30 de ani;
  • Energia verde contribuie la bunăstarea mediului înconjurător;
  • Panourile solare sunt detașabile, deci pot fi mutate dintr-un loc în altul.

Prin urmare, luând în considerare toate argumentele menționate anterior, pe lângă faptul că o investiție de acest gen este modalitatea prin care costurile facturilor lunare devin o joacă de copii, ajută și la protejarea mediului înconjurător, deoarece nu poluează absolut deloc. Nu plătești impozite, costurile sunt acoperite în procent de 90%, tu plătești o sumă derizorie pentru achiziționarea lor, iar pe deasupra ai parte de beneficii pe termen lung. Nu știi de unde să le achiziționezi? Accesând site-ul Dbsolar.ro ai parte de informații suplimentare, de o echipă care îți vine în ajutor și poți achiziționa panouri solare de calitate superioară la un preț foarte bun.

Nu mai sta pe gânduri! Investește acum și bucură-te ani de zile după de alegerea făcută! Alege energia verde!

Distribuie articolul

Lasă un comentariu