Au reînceput lucrările de introducere a canalizării în Chinteni. Vezi termenul limită al acestora

Primarul comunei Chinteni, Magdalena Lucia Suciu, informează că au reînceput lucrările de introducere a canalizării în localitatea Chinteni. Lucrările fac parte din obiectivul de investiţie „Canalizarea apelor uzate menajere cu staţie de epurare, în localitatea Chinteni, comuna Chinteni, judeţul Cluj”, care se ridică la valoarea de 11.362.594 de lei.

„În acest context, ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate de executarea lucrărilor – săpături, circulaţia autovehiculelor doar pe un singur sens, noroi – şi vă mulţumim pentru înţelegerea pe care ne-o veţi acorda până la finalizarea lucrărilor”, a scris primarul pe o rețea de socializare.

Potrivit estimărilor doamnei Suciu, lucrările vor fi finalizate în iulie 2017, cu toate că, potrivit contractului, termenul limită este abia peste doi ani.

„Termenul contractului este de trei ani, însă firma a dat dovadă de foarte multă seriozitate și a lucrat cu mai multe echipe. Chiar s-au mobilizat”, ne-a declarat primarul.

Licitația pentru acest proiect a fost adjudecată în 2016. Din cei 27 de kilometri de rețea prevăzuți în contract, până în prezent, au fost finalizați 20 de kilometri.

Totodată, branșarea cetățenilor la rețea urmează să fie realizată în luna iulie, însă stația de pompare va funcționa doar în momentul în care 40% dintre cetățeni vor fi branșați.

„În următoarea perioadă, branșamentele estimate de către mine se ridică la valoarea de 1.300.000 de lei. Am discutat cu colegii consilieri locali și, probabil, vom apela la un credit bancar pentru branșamente, pentru ca să terminăm cât mai repede aceste lucrări”, a mai spus primarul Suciu.

Autoritățle locale iau în calcul această variantă din următoarele considerente:

  • funcționarea acestui sistem de canalizare este necesară, deoarece cetățenii încă își aruncă reziduurile în șanț,
  • Consiliul Județean a trimis o adresă prin care înștiințează Primăria că doresc să înceapă lucrările la tronsonul de drum DJ109 A și trebuie eliberată zona.

 

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu