Chinteniul primește 450.000 € prin PNRR pentru bănci, camere video și dronă

Primarul comunei anunță că a semnat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, contractul de finanțare pentru obiectivul de investiții “Dezvoltarea sistemelor inteligente de management local în comuna Chinteni”, depus prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Valoarea totală a investiției este de 2.195.407,53 lei.

Banii vor fi utilizația pentru a cumpăra mobilier urban inteligent, respectiv băncuțe smart care au prize USB, iluminat cu sistem LED și conexiune la internet, fiind alimentate cu ajutorul unor panouri fotovoltaice. Edilul spune că ele sunt confortabile, se pot utiliza atât de cei care doresc să socializeze, cât și de cei care doar își trag sufletul.

Autoritățile mai precizează că doresc și achiziționarea și instalare a unor camere de supraveghere video, pentru a crește astfel gradul de siguranță a cetățenilor. Aceste camere vor oferi date în timp real despre nedorite incidente, trafic sau despre eventuale rampe ilegale de deșeuri. De asemenea, se dorește și cumpărarea unei drone, care va fi folosită în cazul unor zone și situații de risc.

Suntem de multă vreme o comună performantă, dar ne-am propus să devenim și o comună smart. Am convingerea că aceste investiții ne ajută să creștem gradul de fericire al fiecăruia dintre noi, ceea ce numim “calitatea vieții”. Chinteniul poate și trebuie să țină pasul cu progresul digital.”, declară Magdalena Lucia Suciu.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu