Comuna Chinteni rămâne îngropată în gunoaie. Autoritățile locale nu găsesc soluții pentru rezolvarea acestei situații

Problema deșeurilor persistă la nivelul comunei Chinteni. Autoritățile locale sunt în continuare depășite de situație și cu toate că au cerut sprijinul instituțiilor județene nu au fost găsite soluții pentru clarificarea acestui aspect.

De mai bine de o lună, firma de salubritate Vereș Bratner refuză să ridice deșeurile, întrucât nu reușește să ajungă la o înțelegere cu Primăria Chinteni, în ceea ce privește taxa pentru acest serviciu. Primarul Lucia Suciu se plânge de faptul că societatea cere prea mulți bani și refuză să încheie un contract cu o sumă certă.

„Nu se întrevede o rezolvare a acestei situații. Pe lângă faptul că nu am găsit nicio soluție la nivel județean, la licitația organizată până în data de 10 noiembrie nu s-a prezentat nimeni și nici nu cred că se va prezenta cineva. Efectiv nu știu ce am putea face în acest caz”, ne-a declarat primarul Lucia Suciu.

Nu este pentru prima dată când autoritățile locale se confruntă cu această situație. Nici la licitațiile organizate în anii anteriori nu s-a prezentat nicio firmă. Din păcate, colaborarea cu firma Vereș Bratner nu mai poate continua, deoarece, potrivit primarului, societatea cere din ce în ce mai mulți bani pentru prestarea serviciului de salubrizare. Astfel, spre exemplu, în luna ianuarie a acestui an, suma cerută de firmă a fost de 12.400 de lei, iar în luna august de 50.000 de lei.

 

 

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu