CUM SA iti transformi baia intr-un centru SPA: sfaturi de la designeri

Amenajarea moderna a locuintei este una dintre dorintele fiecarui proprietar care are nevoie nu doar de confort, ci si de un aspect estetic demn de invidiat de musafirii care ii trec pragul. In general, efortul in acest sens este indreptat deseori catre anumite camere din casa, probabil si din cauza resurselor financiare destul de mici pe care un om obisnuit le are rezervate amenajarii casei. Astfel, livingul, dormitorul, bucataria sunt modernizate mai repede decat holul, baia, balconul, garajul sau beciul.

Designerii de interior atrag atentia tuturor celor care isi doresc sa transforme baia clasica intr-una moderna ca nu este deloc nevoie de o suma considerabila de bani, ca pot realiza acest proiect foarte usor si rapid si ca trebuie sa se inarmeze cu ambitie si putina imaginatie. Din fericire, astazi le este la indemana internetul care abunda de tot felul de idei si sfaturi de organizare a acestui spatiu, in asa fel incat tot ce trebuie sa faci este sa culegi informatii si sa te inspiri din experienta altora.

Iata cum sa schimbi atmosfera in baie!

Acest spatiu este primul in care intri in fiecare dimineata, nu-i asa? Este locul in care trebuie sa te bucuri de intimitate, sa te simti bine, sa te eliberezi de stresul de zi cu zi, in care vrei sa-ti incarci bateriile pentru a porni la serviciu cu un tonus bun. Cum sa transformi totul in asa fel incat sa-ti placa?

  • Da cu var si schimba culorile cu unele in trend. Nu alege la nimereala, tine cont si de culorile tale preferate, gandeste-te ce ti-ar placea sa vezi la prima ora a diminetii sau inainte de a merge la culcare. O regula pe care nu ar trebui sa o uiti este sa alegi maximum 3 culori, doua care sa se completeze si una pentru accent. Daca ai o baie mica, alege alb, bleu sau verde pastel, care reusesc sa aduca senzatia de spatiu;
  • Asaza pe jos cateva covorase de baie confortabile, care sa invite picioarele sa se odihneasca si sa le invaluie intr-o senzatie delicata. In foarte multe dintre baile romanilor nu exista covorase de baie de calitate superioara, iar acest lucru nu duce decat la lipsa confortului si a lipsei look-ului modern. Desi poate parea ca este un accesoriu de care te poti lipsi, adevarul este ca un simplu covoras poate schimba definitiv aspectul unei incaperi;

  • Daca ai ceva bani si poti face o investitie adevarata, schimba gresia si faianta alba, care te duce cu gandul la salile de spital, cu unele in trend. O idee oferita de specialisti este sa plachezi peretii cu piatra naturala, o solutie mai creativa si mai placuta ochilor din punct de vedere estetic. Cu ajutorul ei poti obtine atmosfera relaxanta de care ai atat de mare nevoie si vei observa cum brusc se schimba totul in jur;
  • Lumina si sursele de iluminat sunt elemente importante in aceasta incapere, mai ales pentru ca aici nu intra suficienta lumina naturala. Pentru a crea atmosfera dorita in baie, trebuie neparat sa folosesti niste corpuri incastrate in tavan, unele in zona dusului, un sistem de iluminat in jurul oglinzii si unul care sa te ajute sa reglezi lumina in functie de nevoie sau de starea sufleteasca.

Asadar, pentru a te bucura de existenta unei bai moderne nu trebuie sa uiti ca unele elemente pot cu usurinta sa transforme vechiul spatiu intr-unul fabulos. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa-ti folosesti imaginatia si sa ai la dispozitie o suma de cheltuit.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu