Interviu cu Lucia Suciu: „Trăiesc cu convingerea că, la sfârşitul mandatului meu, comuna Chinteni va fi perfect aliniată standardelor europene!”

Lucia Suciu deține mandatul de primar al comunei Chinteni de mai bine de 20 de ani. Prin implicarea sa în dezvoltarea comunei, aceasta a câștigat încrederea și respectul localnicilor. Drept urmare, aceștia au votat-o de fiecare dată ca să rămână la conducerea comunei.

Într-un interviu acordat publicației noastre, Lucia Suciu a punctat principalele provocări cu care se confruntă comuna, dar și proiectele care au fost derulate de la câștigarea alegerilor din 2016 și până în prezent.

Știri din Chinteni: Care sunt principalele proiecte pe care le-ați desfășurat din momentul în care ați preluat mandatul de primar al comunei Chinteni (2016) și până în prezent?

Lucia Suciu: Principalele proiecte desfăşurate de la preluarea mandatului în anul 2016, sunt:

  • Continuarea lucrărilor de execuţie la obiectivul de investiţie „Canalizarea apelor uzate menajere cu staţie de epurare, în localitatea Chinteni”
  • Refacere pod peste Valea Chintăului (strada Ion Creangă);
  • Finalizarea lucrărilor de execuţie la Capela mortuară Vechea;
  • Continuarea lucrărilor de execuţie la Capela mortuară Chinteni;
  • Reabilitare Şcoala Feiurdeni;

Știri din Chinteni: Unul din cele mai importante proiecte care se derulează acum pe raza comunei Chinteni este reprezentat de reabilitarea și modernizarea străzilor. Care este stadiul acestui proiect?

Lucia Suciu: Proiectul de modernizare a străzilor din comuna Chinteni este depus încă de la începutul acestui an, la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, în vederea finanţării. Acest proiect vizează asfaltarea a 18,5 km de drumuri comunale, cu rigole şi trotuare.

Știri din Chinteni: De asemenea, un alt proiect important, mai ales pentru tinerii și copiii din localitatea Chinteni, este construirea sălii de sport. Cum decurge acest proiect?

Lucia Suciu: Construire sală de sport şcolară, în localitatea Chinteni, comuna Chinteni, judeţul Cluj, reprezintă un proiect derulat prin Compania Naţională de Investiţii Bucureşti. Pentru atribuirea contractului de execuţie aferent acestui obiectiv de investiţie, a avut loc licitaţia publică în data de 8 martie 2017, în prezent, având loc faza de evaluare a ofertelor depuse.

Știri din Chinteni: Întregul județ se confruntă cu problema salubrității. Multe dintre comunele și orașele clujene nu reușesc să se descurce cu această situație. Cum stă comuna Chinteni la acest capitol?

Lucia Suciu: La nivelul comunei Chinteni, reziduurile menajere sunt ridicate o dată la două săptămâni şi astfel, reuşim să nu ne aglomerăm, pentru ca salubritatea să nu constituie o problemă. În perioada următoare, vom organiza o nouă licitaţie publică pentru concesionarea serviciului de salubritate la nivelul comunei Chinteni, în speranţa că vor participa cât mai mulţi operatori. Menţionez că datorită problemelor existente la nivelul judeţului Cluj legate de rampa de deşeuri, comunele care au organizat licitaţii pentru concesionarea acestui serviciu, au avut marea surpriză ca la licitaţie să ne se depună nici o ofertă.

Știri din Chinteni: Cu toate că dvs ați anunțat că reabilitarea DJ 109A Chinteni-Vultureni-Recea Cristur-Dealu Jurcii nu va mai avea loc în 2017, reprezentanții CJ Cluj susțin că, totuși, lucrările vor începe în acest an (vezi aici).Cum comentați acest subiect? 

Lucia Suciu: Referitor la Reabilitarea drumului judeţean DJ 109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii, menţionez că acest subiect reprezintă tema unor discuţii ce se poartă de ani de zile, fără a se concretiza nimic până în acest moment. Autorizaţie de construcţie nu există, iar din discuţiile purtate cu mai mulţi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean a rezultat că s-a uitat de proiectul care vizează introducerea apei potabile spre judeţul Sălaj, magistrala de apă urmând să traverseze drumul judeţean DJ 109A, mai exact, banda stângă a acestui drum în sensul de mers dinspre Cluj Napoca spre localitatea Deuşu .

Știri din Chinteni: Ce alte proiecte doriți să implementați în perioada următoare?

Lucia Suciu: Avem deja pregătite foarte multe proiecte pentru perioada următoare, toate aceste proiecte fiind, de asemenea depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, în vederea finanţării:

  • Alimentare cu apă a satului Feiurdeni şi Sistem centralizat de canalizare ape uzate menajere în satele Pădureni şi Feiurdeni cu staţie de epurare în satul Feiurdeni, comuna Chinteni, judeţul Cluj
  • Modernizare şi extindere iluminat public din Comuna Chinteni, judeţul Cluj
  • Reabilitare drum vicinal Chinteni – Pădureni, comuna Chinteni, judeţul Cluj
  • Alimentare cu apă şi Sistem centralizat de canalizare ape uzate menajere cu staţie de epurare în localitatea Satu Lung, comuna Chinteni, judeţul Cluj
  • Construire şi refacere poduri în localitatea Chinteni, Măcicaşu şi Săliştea Veche, comuna Chinteni, judeţul Cluj
  • Sistem centralizat de canalizare ape uzate menajere cu staţie de epurare în localitatea Săliştea Veche, comuna Chinteni, judeţul Cluj
  • Reabilitare şi modernizare Şcoala din sat Deuşu, comuna Chinteni, judeţul Cluj
  • Centrul Medical Chinteni
  • Construire Şcoală gimnazială şi cantină S+P+E, Grădiniţa cu program prelungit S+P, sală de sport D, împrejmuire teren, racorduri şi branşamente,  sat Chinteni, comuna Chinteni, judeţul Cluj
  • Reabilitare şi modernizare Şcoala din sat Feiurdeni, comuna Chinteni, judeţul Cluj
  • MODERNIZARE STRADA DE SUB PĂDURE ŞI STRADA DIN DEAL ÎN COMUNA CHINTENI,JUDEŢUL CLUJ
  • Sistem centralizat de canalizare a apelor uzate menajere cu staţie de epurare în satele Măcicașu și Sânmărtin, comuna Chinteni, jud. Cluj
  • Sistem centralizat de canalizare a apelor uzate menajere din satele Deuşu şi Vechea, comuna Chinteni, jud. Cluj
  • Reabilitare drum vicinal Săliştea Veche – Vechea, din comuna Chinteni, Județul Cluj 
  • Modernizare drum comunal DC 147 Feiurdeni 6,3 km asfaltare, comuna Chinteni, judeţul Cluj

Știri din Chinteni: Cum vă înțelegeți cu opoziția?

Lucia Suciu: Nu am o problemă cu opoziţia, atâta timp cât actele şi faptele lor nu aduc atingere imaginii şi intereselor comunei Chinteni.

Știri din Chinteni: Cum credeți că va arăta comuna Chinteni la sfârșitul mandatului dumneavoastră?

Lucia Suciu: Trăiesc cu convingerea că, la sfârşitul mandatului meu, comuna Chinteni va fi exact aşa cum îmi doresc de mai bine de 20 de ani, de când mă aflu în funcţia de primar al comunei, adică o comună perfect aliniată standardelor europene şi vremurilor pe care le trăim, din toate punctele de vedere.

 

 

 

Distribuie articolul

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu