Primar Chinteni: „Avem foarte mulți cetățeni care nu au plătit pentru ridicarea deșeurilor”

Problema ridicării deșeurilor din comuna Chinteni este una sensibilă, la fel ca și în majoritatea localităților situate pe raza județului Cluj. Mai mulți cetățeni ne-au semnalat faptul că de ceva timp gunoiul nu mai este ridicat de către firma de saluritate, iar ghenele sunt pline până la refuz.

Pentru a afla câteva răspunsuri în acest sens, jurnaliștii noștri au contactat-o pe doamna primar Lucia Suciu. Aceasta ne-a adus la cunoștință faptul că principala problemă în ridicarea deșeurilor din comună este reprezentată de faptul că sunt foarte mulți localnici care nu au plătit pentru acest serviciu, iar firma de salubritate Vereș Brantner nu mai dorește să le ridice deșeurile.

„În momentul de față este o problemă delicată la nivelul comunei Chinteni. Am pregătit documentele pentru o nouă licitație, dat fiind faptul că în urmă cu trei ani de zile ne-a expirat contractul (n.r. cu firma de salubritate) și suntem tot pe adiționale, însă avem și foarte mulți cetățeni care nu au plătit pentru acest serviciu. Evident, sunt restanțe, iar firma de salubritate nu mai ridică aceste reziduri menajere motivând că taxele la rampă sunt foarte mari. Din păcate sunt probleme care realmente ne depășesc în acest moment”, a precizat primarul Suciu.

Din spusele primarului reiese că problema nu are o rezolvare imediată.

„În momentul de față așteptăm să fie votat bugetul național ca să putem trece la licitațiile publice, iar în momentul în care licitația este postată mai durează încă 10 zile. Încercăm  în această săptămână să mai avem discuții cu acești operatori care în mometul de față funcționează destul de șubred din punct de vedere legal. Este obligatoriu să avem o nouă licitație”, a mai adăugat primarul.

 

 

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu