Protestul de ieri din Chinteni a generat reacții. Problema drumului județean a fost dezbătută, din nou, la nivel județean

Lucia Suciu, primarul comunei Chinteni, s-a întâlnit în această dimineață cu reprezentanţi ai Autorităţii Rutiere Române, ai Inspectoratului de Stat în Construcţii şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Cluj pentru a discuta despre situația DJ 109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii. Întâlnirea a fost organizată în urma protestului care a avut loc ieri seară.

Deși au fost invitați, reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj şi ai Regiei Autonome a Drumurilor Judeţene Cluj au refuzat să participe.

„Stimaţi locuitori ai comunei Chinteni,

Mi-am asumat sarcina de a vă ţine la curent cu felul în care decurg discuţiile raportate la starea drumului judeţean DJ 109A, pe care dumneavostră circulaţi zilnic şi care vă cauzează atâtea neplăceri.

Astfel, la întâlnirea organizată azi, la Instituţia Prefectului – Judeţul Cluj de către domnul Prefect, Gheorghe Ioan Vuşcan, ca o reacţie la nemulţumirea manifestată de dumneavoastră în cursul zilei de 24 mai 2017 faţă de starea drumului, au participat doar reprezentanţi ai Autorităţii Rutiere Române, ai Inspectoratului de Stat în Construcţii şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Cluj. Deşi invitaţi şi ei, reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj şi ai Regiei Autonome a Drumurilor Judeţene Cluj au refuzat să participe.

Faţă de această situaţie, domnul Prefect a solicitat tututor instituţiilor implicate în emiterea avizelor în vederea obţinerii autorizaţiei de construire pentru lucrările de reabilitare a drumului judeţean DJ 109A, un raport detaliat cu privire la modul de îndeplinire a atribuţiilor legate de emiterea avizelor. În urma analizării acestor rapoarte şi a identificării celor responsabili de tergiversarea peste măsură a emiterii documentelor, domnul Prefect va dispune măsurile corespunzătoare.

Cu regret vă anunţ că, în acest moment, nu văd nici o rezolvare a situaţiei generate de starea jalnică a drumului judeţean care, din păcate, traversează şi comuna noastră. Vă asigur însă, că sunt la dispoziţia dumneavoastră şi voi respecta hotărârile pe care le veţi lua cu privire la modul în care veţi înţelege să reacţionaţi în continuare faţă de această problemă”, a transmis edilul din Chinteni în urma discuțiilor.

Reamintim că ieri seară peste 100 de mașini au blocat drumul județean în cauză în semn de protest față de nepăsarea autorităților județene care au tot promis că vor repara acest tronson de drum, însă nu au făcut nimic în acest sens.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu