Ședință pe tema salubrizării, în comuna Chinteni

Problema deșeurilor persistă în comuna Chinteni. Localnicii așteaptă de mai bine de o săptămână ca firma care prestează serviciul de salubritate pe raza comunei să vină și să ridice deșeurile.

Pentru a căuta soluții în ceea ce privește această situație, autoritățile locale anunță că, duminică, 17 septembrie, începând cu ora 18:00, la Casa de Cultură Chinteni, va fi organizată o ședință la care sunt invitați să participe toți locuitorii comunei.

„Firma care asigură salubritatea la nivelul comunei Chinteni percepe taxe, în fiecare lună, de zece ori mai mari, și nu pot suporta din bugetul local această sumă. Nici nu este legal. O parte din cetățeni refuză să achite taxa de salubritate.

În momentul de față, firma Vereș Bratner vine să ridice deșeurile doar în baza unei comenzi, refuzând categoric să încheie un contract cu o sumă certă. Spre exemplu, în luna ianuarie a acestui an, suma cerută de firmă a fost de 12.400 de lei, iar în luna august de 50.000 de lei. Dacă eu nu accept această sumă, ei refuză categoric să vină să ridice deșeurile, iar eu nu pot face nimic pentru că nu am un contract”, ne-a declarat Lucia Suciu, primarul comunei Chinteni.

Totodată, potrivit acesteia, în scopul rezolvării cât mai rapide a acestei situații, au fost sesizate și instituțiile competente de la nivel județean, însă, în cel mai optimist caz, deșeurile vor rămâne neridicate până săptămâna viitoare.

„Am adus la cunoștința Prefecturii Județului Cluj această problemă și am purtat deja discuții legate de acest subiect cu Direcția de Sănătate Publică, iar săptămâna viitoare vom clarifica problema într-un fel sau altul.”

 

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu