Importanta dezvoltarii abilitatilor motorii cu ajutorul jucariilor

Jucăriile, inclusiv tăierea alimentelor și timpul de joacă sunt vitale pentru a ajuta copiii să-și dezvolte abilitățile motorii, folosindu-și mușchii. Abilitățile motorii pot fi împărțite în două categorii. Abilitățile motorii brute se concentrează pe mușchii mari si se dezvolta atunci cand copiii alearga, sar, se ghemuiesc sau cand se tarasc. Abilitățile motorii fine utilizează mușchii mici și includ apucarea, mișcarea degetelor de la picioare, controlul gurii, scrierea, îmbrăcarea și utilizarea tacâmurilor.

Deoarece copiii au nevoie de dexteritate și putere în mușchii mici, în special în mâini și degete pentru atâtea sarcini de zi cu zi, este important să vă asigurați că dezvoltă aceste abilități într-un mod distractiv și captivant.

Atunci cand aceste abilități se dezvoltă in primii ani de viata, la bebeluși, copii mici și preșcolari, parintii se asigura că sunt complet echipați atunci când vine timpul să se îmbrace și să se dezbrace, să folosească un stilou sau creion, să învețe să scrie și să se hrănească.

Nedezvoltarea acestor abilități poate duce la frustrare și lipsa de dorință de a participa la sarcini pe care le consideră dificile.

Pentru dezvoltarea abilitatilor motorii fine este important ca in primii ani de viata copilul sa fie inconjurat de jucarii care permit aceasta dezvoltare. Pe site-ul Briele gasitit o multitudine de astfel de jucarii, toate confectionate din lemn premium, sigure pentru cei mici inca de la nastere.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu