Unde se calatoreste vara aceasta? Cum sa ai parte de o calatorie sigura in strainatate

Calatoria in contextul pandemiei de coronavirus necesita unele precautii diferite fata de cele implementate inainte, mai ales atunci cand vine vorba de tarile care pot sau nu pot sa fie vizitate.

Este important sa acorzi atentie perioadei de carantinare a locurilor pe care intentionezi sa le vizitezi. Masurile restrictive sunt implementate pentru a preveni raspandirea virusului si pentru a asigura bunastarea tuturor, asa ca urmeaza regulile fiecarei destinatii si calatoreste in siguranta.

Cu toate acestea, mii de destinatii din intreaga lume raman in asteptare pe listele de calatorii de vis ale tuturor turistilor. Cu o deschidere treptata a frontierelor, poti incepe sa visezi la viitoarele vacante!

Iata 3 sfaturi de urmat pentru o calatorie sigura si fericita inainte de a-ti rezerva urmatoarea excursie!

  1. Verifica toate conditiile de siguranta si igiena ale operatorilor de cazare si de turism

Pandemia a fortat imbunatatirea conditiilor de igiena si siguranta a unitatilor si a spatiilor de cazare, a spatiilor de catering si a operatorilor de turism. Masuri precum cresterea distantei meselor din restaurante si baruri, dezinfectarea regulata a camerelor si a spatiilor publice din hoteluri si reducerea numarului de participanti la activitati turistice au devenit o practica obisnuita in intreaga lume.

Cu toate acestea, exista intotdeauna persoane care nu respecta in totalitate aceste reguli. Deci, daca te gandesti sa calatoresti in timpul pandemiei, asigura-te ca intrebi operatorul de cazare sau de turism despre certificarile COVID si cere-i informatii despre masurile de igiena si de siguranta implementate.

  1. Alege destinatii calde, mai putin vizitate de turisti la momentul actual, precum Antalya

Cu o locatie privilegiata pe Riviera Turceasca, Antalya este poarta de acces catre Mediterana, fiind inconjurata de peisajele salbatice ale muntilor si de unele dintre cele mai impresionante situri arheologice din Turcia. Exista multe motive pentru a vizita cel mai faimos oras turistic. Cu monumente istorice vechi si o bogata viata de noapte moderna, turcii iubesc locatia linistitoare a Antalyei, chiar si in vremuri de pandemie.

Nu lasa aceasta vara sa treaca fara sa calatoresti in acest oras minunat. Poti gasi oferte foarte bune de zboruri catre Antalya doar pe Karpaten.ro. Nu mai astepta si rezerva-ti calatoria visurilor acum!

  1. Urmeaza aceste reguli pentru a fi in siguranta pe tot parcursul calatoriei

Poarta intotdeauna masca, in interior, in transportul public sau intr-un spatiu aglomerat in aer liber. Incearca sa pastrezi intotdeauna o distanta de cel putin 2 metri de alte persoane, evitand, astfel, orice contact direct. Dezinfecteaza-ti mainile in mod regulat si evita atingerea fetei pe tot parcursul zilei.

Intereseaza-te inainte de a pleca de toate regulile de calatorie impuse de guvernele statelor vizitate si urmeaza-le cu strictete. Chiar daca te-ai vaccinat, ar trebui sa pastrezi in continuare masurile obisnuite de igiena si siguranta.

Acestea fiind spuse, este important de mentionat ca, in alegerea unei destinatii de vacanta, in 2021, prioritatea este siguranta. Trebuie sa urmaresti cu atentie conditiile impuse de state pentru combaterea coronavirusului si, in acelasi timp, sa te bucuri de fiecare moment din concediu.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu