Problema deșeurilor persistă în Chinteni. Primăria cere sprijinul cetățenilor și al autorităților județene competente

Problema deșeurilor persistă la nivelul comunei Chinteni. Autoritățile locale sunt depășite de situație și cer ajutorul instituțiilor de la nivel județean pentru a clarifica acest aspect.

De asemenea, în scopul căutării de soluții în ceea ce privește această situație, primarul Lucia Suciu a organizat, duminică, 17 septembrie, o întâlnire la care au fost invitați să ia parte toți locuitorii comunei. În urma discuțiilor purtate, nu s-a ajuns la nicio concluzie.

„Nu am găsit soluții. Sumele pentru serviciile de salubritate sunt extrem de mari. Am profitat ieri de prezența domnului prefect în teritoriu (n.r. acesta a venit în Chinteni pentru evaluarea pagubelor produse de furtună) și am rediscutat acest aspect, urmând ca, în câteva zile, domnia sa să încerce să găsească o soluție”, a declarat edilul din Chinteni pentru publicația noastră.

Potrivit Luciei Suciu, firma de salubritate Vereș Bratner vine să ridice deșeurile doar în baza unei comenzi, refuzând categoric să încheie un contract cu o sumă certă. Astfel, în luna ianuarie a acestui an, suma cerută de firmă a fost de 12.400 de lei, iar în luna august de 50.000 de lei. Dacă primarul nu acceptă această sumă, firma refuză categoric să vină să ridice deșeurile.

„Nu am purtat discuții cu firma de salubritate pentru că sunt discuții absolut inutile. Nu vom mai putea funcționa decât pe bază de contract. Am scos din nou la licitație acest serviciu, sperăm să fie găsită o soluție. Să modifici prețul de la o lună la alta, de ordinul zecilor de milioane, nu cred că este firesc și normal. Trebuie să avem un contract ferm, trebuie să funcționăm în baza unei licitații publice, așa cum prevede legea, și trebuie să ne conformăm fie că suntem instituții ale statului sau firme private”, a mai adăugat primarul.

 

Distribuie articolul

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu